Powered By Blogger

Saturday, February 2, 2013

레스토랑에서

레스토랑에서


    * 요리의 기호를 묻다
  What would you like to have?
  무엇을 드시겠습니까?
  What would you like to try?
  무엇을 드시겠습니까?
  What do you fancy?
  무엇을 드시겠습니까?
  (주) fancy: v. 공상하다, 상상하다, --라고 생각하다, 좋아하다, 맘에 들다
  What are you having?
  무엇을 드시겠습니까?
  What shall I order for you?
  무엇을 주문해 드릴까요?
  Do you prefer meat or seafood?
  고기가 좋을까요, 아니면 생선이 좋을까요?
  Do you like meat?
  고기를 좋아하십니까?
  See anything you like.
  무엇이 좋은지 보세요.



    * 요리를 권하다
  What would you recommend?
  무얼 권해 주시겠습니까?
  Well, they're famous for their Jungol.
  그 집은 전골 요리로 유명합니다.
  Well, one of their specialties is gob-chang Jungol.
  그 집은 특별 요리 중 하나가 곱창 전골입니다.
  (주) specialty: 1. 전문, 전공, 본적  2. 특제품, 특가품, 신형  3. 특색,
특성
  Could I get you something else?
  무엇인가 다른 요리를 드릴까요?



    * 음료를 권하다
  What would you like something to drink?
  마실 것 좀 드릴까요?
  Could I get you something to drink?
  마실 것 좀 드릴까요?
  Can I get you a drink?
  뭐 좀 마실래요?
  What would you like to drink?
  무엇을 마시고 싶으세요?
  How about a refill?
  한 잔 더 어때요?
  (주) refill: n. 보충물, 다시 채운 것 
  Would you like another beer?
  맥주 한잔 더 하시겠어요?



    * 안주를 권하다
  What about something to nibble on?
  무언가 잡수실 것을 드릴까요?
  nibble: v. 조금씩 먹다, 뜯어먹다
  How about something to eat?
  무언가 잡수실 것을 드릴까요?



    * 디저트를 권하다
  What will you have for dessert?
  후식으로 무엇을 드시겠어요?
  What would you like for dessert?
  후식으로 무엇을 드시겠어요?

No comments:

Post a Comment